Acordul privind a Doua Finanțare Adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă ratificat în...

Acordul privind a Doua Finanțare Adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă ratificat în Parlament

481
DISTRIBUIȚI

Ratificarea Acordului de finanțare (a doua finanțare adițională) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare Internațională în vederea realizării Proiectului „Agricultura Competitivă” a fost aprobată în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie 2016.

Acordul prevede alocarea Republicii Moldova a unui credit în valoare de 10 milioane dolari SUA. Finanțarea adițională presupune extinderea activităților care au înregistrat succese considerabile, în special în cadrul Componentei 2 a Proiectului: „Îmbunătățirea potențialului de acces la piețe”, precum și o restructurare a proiectului, în vederea realocării mijloacelor rămase din Componenta 5: „Compensații pentru susținerea vânzărilor” la Componenta 1: „Consolidarea managementului siguranței alimentelor

Venind în sprijinul grupurilor de producători deja formate, proiectul va oferi posibilitatea accesării granturilor consecutive cu condiția respectării plafonului maxim de 350.000 dolari SUA. Totodată, cea de-a doua finanțare deschide oportunități de consolidare a eforturilor și creștere a competitivității în alte două sectoare: apicultura și colectarea/procesarea laptelui. Odată cu intrarea în vigoare a Acordului privind a Doua Finanțare adițională, aceste două sectoare vor fi eligibile în cadrul Programului de granturi, care până în prezent era destinat exclusiv producătorilor din sectorul horticol.