Apel pentru participare la Programul de granturi investiționale destinat Grupurilor de producători

Apel pentru participare la Programul de granturi investiționale destinat Grupurilor de producători

396
DISTRIBUIȚI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Proiectul Băncii Mondiale ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) de comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură continuă finanțarea grupurilor de producători agricoli. În cadrul conferinței de presă de prezentare a principalelor realizări ale MADRM în anul 2018, Ministrul Nicolae Ciubuc a anunțat despre lansarea celui de-al 7-lea apel în cadrul Programului de granturi investiționale ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere”. Astfel, în perioada 20 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, grupurile de producători care își desfășoară activitatea în domeniul horticol sau zootehnic (colectarea și/sau procesarea mierii de albini și colectarea și/sau procesarea laptelui) vor putea solicita finanțare nerambursabilă de până la 350 000 dolari SUA pentru procurarea utilajului post-recoltă și echipamentului tehnologic.

Pentru a beneficia de grant, grupurile de producători trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri cu activitate individuală de cel puțin 3 ani în sectorul horticol sau 1 an în sectorul zootehnic și să asigure co-finanțare de minimum 50% din valoarea costurilor eligibile. Sunt invitate să participe atât grupurile nou formate, cât și cele finanțate în cadrul apelurilor precedente, care doresc să completeze finanțarea obținută până la plafonul cumulativ de 350 mii dolari SUA per grup în vederea extinderii afacerii.

Dosarele vor fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).  Detalii despre criteriile de eligibilitate și setul de documente necesare sunt disponibile pe pagina web www.aipa.gov.md sau www.capmu.md.

Programul de granturi ”FACILITAREA ACCESULUI LA PIEȚELE DE DESFACERE” se află la cea de-a șaptea rundă de implementare. De la lansarea programului în 2014 și până în prezent, au fost finanțate 34 grupuri de producători, care au unit 195 producători agricoli. Valoarea totală a resurselor de grant debursate constituie 9.2 mln. dolari SUA, iar co-finanţarea asigurată de Grupurile de Producători reprezintă cca 12 mln dolari SUA.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.