PIF-urile au consolidat sistemul de siguranță alimentară a țării, conform cerințelor UE

PIF-urile au consolidat sistemul de siguranță alimentară a țării, conform cerințelor UE

102
DISTRIBUIȚI
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Astăzi, 6 iunie 2019, Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova, de comun cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, au organizat o vizită de presă la Punctul de Inspecție la Frontiera Leușeni (PIF Leușeni), construit cu suportul MAC-P, pentru a prezenta modalitatea de inspectare a produselor de origine animală și non-animală, importate în Republica Moldova.
Punctul de Inspecție la Frontieră Leușeni (PIF Leușeni), inaugurat acum 2 ani, asigură inspectarea a aproximativ 30 de mașini pe zi. Controlul are loc rapid în maximum 25 de minute pentru o mașină.
„Noi suntem mândri de faptul că acest Punct de Inspecție la Frontieră, construit cu suportul Proiectului Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” este una dintre cele mai importante componente ale sistemului de siguranță alimentară a Republicii Moldova”, a declarat Liviu Gumovschi, directorul executiv al Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială.
„Angajații ANSA la PIF Leușeni, precum și la celelalte, veghează siguranța alimentelor și, prin urmare, a sănătății tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Punctul de Inspecție de la Leușeni a contribuit semnificativ și la lupta cu pericolul Pestei Porcine Africane în ultimii doi ani”, a spus Ion Sula, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).
Reabilitarea punctelor de control la frontieră este unul dintre obiectivele principale ale Republicii Moldova în cadrul Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător semnat cu Uniunea Europeană.
MAC-P a finanțat construcția a patru Puncte de Inspecție la Frontieră: Leușeni, Tudora, Criva și Giurgiulești. Acestea corespund tuturor cerințelor în domeniul siguranței alimentelor și sunt dotate cu utilaje și echipamente pentru prelevarea, păstrarea și transportarea probelor produselor importate, frigidere cu diferite regimuri de temperatură și depozite permit păstrarea probelor producției suspecte până la primirea rezultatelor de laborator.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.