Cea de-a șasea rundă a Programului de granturi post – investiționale destinate...

Cea de-a șasea rundă a Programului de granturi post – investiționale destinate managementului durabil al terenurilor s-a încheiat

298
DISTRIBUIȚI

Vineri, 28 aprilie 2017, a fost termenul limită pentru depunerea dosarelor  în cadrul celei de-a șasea runde a Programului de granturi post – investiționale destinate MDT  al Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P). În rezultatul apelului anunțat la 27 martie curent, 27 producători agricoli și-au depus dosarele de participare la Program la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. În prezent are loc procedura de pre-evaluare, în urma căreia dosarele considerate eligibile pentru finanțare vor fi înaintate Comisiei de Evaluare și Selecție. Rezultatele evaluării vor fi disponibile pe site-ul www.aipa.gov.md.

Reamintim că Programul de granturi post-investiționale este destinat producătorilor agricoli din întreaga republică, cu excepția celor din orașele Chișinău și Bălți, care aplică practici și tehnologii de management durabil al terenurilor, asigurând menţinerea sănătăţii şi productivităţii solului. Valoarea grantului post – investițional constituie 50% din investiția eligibilă, cu un plafon de 20 000 dolari SUA per producător agricol. Cumulativ, prin intermediul Programului de granturi post-investiționale destinate MDT, 145 de producători agricoli au beneficiat de finanțare nerambursabilă. Respectiv, în perioada 2014-2017 AIPA a debursat granturi în valoare totală de circa 31,9 milioane de lei, echivalent al 1,6 milioane dolari SUA.