Solicitare de expresii de interes

Solicitare de expresii de interes

159
DISTRIBUIȚI

Solicitare de Expresii de Interes

(Selectare competitivă deschisă a Consultanților Individuali)

Data: 13 august 2021

REPUBLICA MOLDOVA

Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MACP)

Experți în domeniul juridic pentru elaborarea  cadrului normativ în domeniul gestionării sub-produselor de origine animală, nedestinate consumului uman (doi experți)

Nr. referință (în conformitate cu Planul de Achiziții): REOI-MD-CAPMU-245551-CS-INDV și REOI-MD-CAPMU-245554-CS-INDV

Asociația Internațională pentru Dezvoltare a acordat Republicii Moldova o finanțare adițională (FA) în valoare de 15,0 milioane USD pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P). FA va fi folosită pentru extinderea activităților proiectului în cadrul Componentei 1: Îmbunătățirea managementului siguranței alimentelor, care vizează consolidarea capacităților umane, instituționale și tehnice ale sistemelor naționale de management al calității și siguranței alimentelor și asigurarea respectării reglementărilor și standardelor sanitare și fitosanitare (SFS) pe piețele premium de export al produselor alimentare (în primul rând Uniunea Europeană (UE) și piețele aliniate la UE). În acest scop, FA va finanța o serie de activități și investiții care vizează crearea unui sistem cuprinzător, conform UE, pentru gestionarea subproduselor de origine animală (ABP) nedestinate consumului uman.

Scopul serviciilor de consultanță este efectuarea unei analize aprofundate a cadrului legal actual al Republicii Moldova în domeniul gestionării subproduselor de origine animală (SOA) nedestinate consumului uman  și elaborarea cadrului legal și normativ relevant pentru a asigura o reglementare corespunzătoare a gestionării subproduselor de origine animală (SOA) nedestinate consumului uman. Experții în domeniul juridic vor colabora îndeaproape cu reprezentantul MADRM pentru a realiza obiectivele menționate mai sus.

Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială, în numele Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, invită consultanți individuali eligibili („Consultanți”) să își exprime interesul pentru furnizarea Serviciilor. Consultanții interesați vor prezenta informații care să demonstreze că dispun de calificările necesare și experiența relevantă pentru a efectua Serviciile. Sarcinile vor fi effectuate de către doi consultanți individuali (Consultanți), care vor întruni următoarele cerințe minime de calificare:

  • Studii universitare în domeniul juridic. Experiența în elaborarea legilor va constitui un avantaj.
  • Cel puțin șapte (7) ani de experiență în domeniul agricol, în special în elaborarea documentelor juridice, de preferință în domeniul legat de sectorul agricol;
  • Experiență în lucrul cu autoritățile publice și alte părți interesate relevante din domenii conexe sectorului agricol;
  • Capacitatea de a articula problemele în mod clar (scris și verbal) și de a recomanda soluții pentru autoritățile publice și factorii de decizie politică;
  • Abilități de comunicare;
  • Abilități avansate de lucru la calculator;
  • Abilități excelente de leadership, prezentare și abilități interpersonale.

Atenția Consultanților interesați este atrasă asupra prevederilor secțiunii III, paragrafele 3.14, 3.16 și 3.17 din „Regulamentul privind achizițiile pentru împrumutații IPF” al Băncii Mondiale, ediția din iulie 2016, revizuită în noiembrie 2017 și august 2018 („Regulamentul privind achizițiile”), care stabilește Politica Băncii privind conflictul de interese.

Consultanții individuali vor fi selectați în conformitate cu metoda „Selectare competitivă deschisă a consultanților individuali” descrisă în „Regulamentul privind achizițiile” menționat mai sus.

Expresiile de interes vor include CV-ul actualizat care să reflecte calificarea și experiența consultantului, scrisori de recomandare etc. și vor fi transmise prin e-mail la adresa de mai jos până la 03 septembrie 2021, 17:00.

Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială (UCIMPA)

Attn: Cornel Bordeianu, Specialist Achiziții

Str. Capriana  50, of. 215, ASEM, Bloc C, et. 2   

Chișinău,  MD-2005,  Republica  Moldova

E-mail: office@capmu.mdcapmu@capmu.md, copie: cbordeianu@capmu.md.

Pentru mai multe detalii, a se vedea Termenii de Referință