DISTRIBUIȚI

SOLICITARE EXPRESII DE INTERES
Data: 26 octombrie 2022

REPUBLICA MOLDOVA
Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MACP)
Denumirea serviciilor de consultanță: Consultant aspecte sociale
Nr. referință (conform Planului de procurări): MD-CAPMU-305005-CS-INDV

Guvernul Republicii Moldova a inițiat discuții cu Banca Mondială pentru lansarea Proiectului de  guvernanță, creștere economică și reziliență, care vizează sprijinirea dezvoltării incluzive, orientării spre piață și rezilienței la schimbările climatice a sectorului agricol al Republicii Moldova. Noul proiect ar susține intervenții axate pe: (i) consolidarea guvernanței în sectorul agricol prin îmbunătățirea managementului cunoștințelor și a capacităților de inovare; (ii) crearea de centre de excelență veterinară și reabilitarea centrelor de medicină veterinară; (iii) digitalizarea registrelor fermelor și a sistemelor de trasabilitate a alimentelor; (iv) modernizarea practicilor/facilităților/parteneriatelor de producție și procesare în lanțurile valorice de lactate, carne și produse horticole; și (v) sprijinirea modernizării infrastructurii de irigare.

Banca Mondială implementează un nou Cadru de mediu și social, care se aplică tuturor proiectelor IFP inițiate la sau după 1 octombrie 2018. CMS stabilește angajamentul Băncii Mondiale față de dezvoltarea durabilă, printr-o Politică a Băncii și un set de standarde de mediu și sociale care au fost adoptate pentru a sprijini proiectele Împrumutaților, cu scopul de a pune capăt sărăciei extreme și de a promova prosperitatea comună.

Obiectivul acestor servicii de consultanță este de a oferi suport Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială în realizarea evaluării sociale și de a elabora secțiuni relevante în Cadrul de Management de Mediu și Social (CMMS) pentru pregătirea Proiectului de Guvernanță, Creștere Economică și Reziliență a sectorului agricol (AGGRIP) în conformitate cu cerințele Băncii Mondiale.

Unitatea Consolidată pentru de Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială (UCIMPA) în numele MAIA invită consultanții individuali locali („Consultanți”) să-și indice interesul în furnizarea Serviciilor. Consultanții interesați trebuie să furnizeze informații care să demonstreze că dețin calificările necesare și experiența relevantă pentru a presta Serviciile.

Consultantul care urmează să fie selectat trebuie să întrunească următoarele cerințe de calificare:
• Studii universitare în domeniu social sau alt domeniu similar.
• Minimum 5 ani de experiență profesională în misiuni de evaluare socială și management social într-o gamă largă de activități.
• Cunoașterea legislației Republicii Moldova în domeniul protecției sociale și politicilor sociale ale Băncii Mondiale.
• Experiența anterioară cu proiectele Băncii Mondiale este obligatorie.
• Experiență demonstrată în sprijinirea, consilierea și/sau colaborarea cu instituțiile publice naționale în domeniul garanțiilor sociale și dezvoltării durabile etc.
• Abilități de utilizare a computerului (Word, Excel, PowerPoint), Microsoft Outlook și utilizarea Internetului. Cunoștințe în utilizarea Microsoft Project ar fi un avantaj.
• Cunoașterea limbii engleze și române (abilități excelente de scriere, ascultare, citire și vorbire). Abilitățile de comunicare în limba rusă vor fi un avantaj puternic.

Se atrage atenția consultanților interesați asupra Secțiunii III, paragrafele 3.14, 3.16 și 3.17 din „Regulamentul privind achizițiile pentru Împrumutații IPF” al Băncii Mondiale, iulie 2016, revizuit în noiembrie 2017 și august 2018 („Regulamentul privind achizițiile”), care stabilește Politica Băncii Mondiale privind conflictul de interese.

Consultanții individuali vor fi selectați în conformitate cu metoda „Selecție competitivă deschisă a consultanților individuali” prevăzută în „Regulamentul privind achizițiile” menționat mai sus.

Expresiile de interes trebuie să includă CV-ul actualizat care să reflecte calificarea și experiența consultantului, scrisori de recomandare, dacă există, și urmează a fi expediate prin e-mail la adresa indicată mai jos până cel târziu 13 noiembrie 2022, cob:

Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, finanțate de Banca Mondială (UCIMPA)

Attn: Cornel Bordeianu, Specialist Achiziții

Str. Capriana  50, bir. 215 

Chișinău,  MD-2005,  Republica  Moldova

E-mail: office@capmu.md; capmu@capmu.md, copie: cbordeianu@capmu.md.